Monday, June 22, 2009

UKM Grand Dinner!

UKM Grand Dinner!
Date : 20th June 2009
Venue : Rooftop of MARA hostel, Alexandira, Egypt

(click pictures for a better view)

Daripada pagi lagi, semua as busy as a bee... "bangun2, raya!" was 1 of the first thing i heard when i woke up that morning ...hehe... mmg suasana mcm nak raya je pagi tu... ada yg masak2... kemas2... semua excited...

The Gathering was to;
1. merapatkan ukhwah
2. meruntuhkan tembok2 malu
3. mencungkil bakat2 terpendam

Kami tak tension , mukmin hatinya tenang...

After Asar, BBQ sudah dinyalakan.... sound-check and final preparations dilakukanImran dan Nuaim... jaga ayam tu! nt hangit!

Malam tu, semua yang hadir kacak2 dan cun-melecun belaka...
"bukan senang nak bergambar ngan Kerol smart cani" - Padel-

menunggu majlis bermula... 'Grrup' -perut-

Pengerusi malam tu Aliff Al-Ain dan Hanani Akmal ...

Majlis dimulakan dengan video pemilihan MC... it showed both Alif and Nani receiving an anonymous letter stating that they have been chosen to become the MC... after accepting the 'mission', the letters self-destruct (ala2 mission impossible)... then it shows both of them going through their lockers searching for a suitable attire.... Lastly it shows the two very smart MC's taking the lift to the rooftop, and finally they make their appearance...........
In a nutshell, mereka berjaya menghidupkan majlis malam tu, sgt meriah!! Tahniah!

Gandingan yg mantap Aline dan Nani!

Tuan Haji Idris (Pegawai Mara Mesir) yang dijemput pada malam itu tidak dapat hadir, jadi isterinya memberi ucapan alu-aluan dan merasmikan Majlis... terasa kemesraannya... tidak lain daripada ibu sendiri.... Seterusnya ucapan yang sgt 'nice' drpd ketua UKM Zahin dan Un
meja VIP.....

ucapan yg sgt 'nice' drpd ketua UKM Zahin!

"Sebaik2 sahabat adalah yang mengingati kita dalam doanya"

Habis semua ucapan, tibalah masa bacaan doa... tanpa Abdul Rahman Ismail KISAS ntuk bacakan doa, x makan la kami... hehe...
doa tu pendek2 sikit, lapar ni...
dari pagi x makan, reserve ruang kat perut ntuk malam ni..

lepas tu kami pun menjamu selera... sambil menikmati hidangan di pinggan, dihidangkan pula tayangan video drpd ikhwah bertajuk 'muslim akhul muslim episode 2' yang merupakan sequel kepada 'muslim akhul muslim episod 1' yg ditayangkan waktu 'farewell dinner' di UKM dulu before fly...... aku berlakon menjadi kuncu kepada 'Amran' dalam episode ini... Episode 2 nampaknya lebih mendapat sambutan berbanding episode 1... dgn special effect 'Amran' teleport, jatuh bangunan, fight scene yg mantap.... under Director Abdul Rahman Dashuki, it's no surprise... hehe...

Makanan pada malam tu... mmg variety, appetizernya, main coursenya, dessertnya... mostly home-made ... ada 'Garlic Bread', 'Trifle', 'Alfredo Pasta', 'Spaghetti Bolognese', 'Ayam Bakar' 'Caramel', 'Potato Wedges', 'Cake', 'Fruits' and the list goes on... ternyata ramai yg berbakat dalam masakan...

So What did we do actually on that night?

Firstly, ada deklemasi Sajak karya 'anak ibu', bertajuk 'CHENTAKUH SETEGUH TENDON MUSCLE'... sajak yang penuh makna dan penuh medic... tabik spring sama penulis! ... muzik latar dimainkan oleh Zap and Padel...
Faz dan Ecah mendeklemasikan sajak...
kenapa tak penulisnya yg deklemasikan?.. baru feeling.. hehe

lepas tu ada cabutan bertuah... ada 4 sesi, diselit-selitkan di antara persembahan dan games... sesi 1st and 2nd ada 3 hadiah, sesi 3rd and 4th ada 4 hadiah... seems luck was on my side that night... the 2nd name to be drawn was mine!... hehe... jarang sbnrnya dapat hadiah kalu cabutan bertuah ni... rezeki masing2...

Lepas tu ada Treasure hunt... Ismah yang handle... ada 4 group... 1st clue dlm kotak yg penuh ngan tepung dan gula2... then kena cari next clue... semua sekali ada 5 clue... nak dapatkan 4th clue kena mintak kat orang... 3rd clue akan menceritakan ciri2 orang yg pegang clue dia... lasty kena menari kat depan ikut rentak toy camel... sgt kelakar... ehehcepat! find the next clue!

cutenya! hahaha!

Malam tu juga ada penampilan khas daripada Amin bin Hudi... juga pemilik blog terkenal k*********k (terpaksa censored coz konsep blog tersebut adalah identiti penulis dirahsiakan).... dgn membawa lagu 'rylynn'.. the audience was blown away!... terpegun...
amin! Amin! AmIN! AMIN!

member2 yg sgt sporting dan supportive!
jelas sgt terhibur dgn persembahan


After his Performance, ada SurPriSe!... rakaman video webcam drpd ust Duwenk, ust kesayangan kami dari UKM dulu khas ntuk majlis kami pada malam tu... mendengar ucapannya brought back memories of UKM... the girls jelas excited... eheh
"bila tgk balik tergelak" - Duwenk -

Then was the game handled by Me... didn't know what name to give it, so someone suggested 'Bubbly bubbly boo'... i was like 'Apa-apaa je lah'... konsep yang cuba saya bawakan adalah taaruf...
>Cara Permainan pertama, 2 orang randomly selected pergi depan... biasanya kalau taaruf kena introduce yourself right... tapi kali ni kena 'introduce'kan orang lain... bagi tau nama dia, asal mana, adik beradik dia mana..."nama dia Saddam... ayah dia nama.... apa eh? Hussein kot!"

>Cara Permainan kedua pulak, melibatkan 4 orang... 3 orang yang pertama perlu berikan jawapan kepada soalan tentang orang yang keempat... orang keempat perlu tulis jawapan yang sebenar... cth soalan 'Apakah yang paling ditakuti olehnya?' 'Apakah Favourite subjeknya?' 'If he/she got RM1 juta, what would he/she buy?' 'Dia ni average tidur malam pukul berapa?'... so after semua tulis jawapan, orang 1st akan tunjuk jawapan dia, followed by 2nd then 3rd... macam2 la jawapan keluar... Lastly baru 4th person buka jawapan dia.... menarik x?!.. hehe... dlm cadangannya nak buat bnyk round, biar ramai sikit yg terlibat, but time was against me so sempat 3 round and 10 orang je...

If you had a million ringgit what would you buy?
"banglo ntuk parents" -Zap- sumpah sweet gila...

muka2 terhibur... hehe

After that ada sajak daripada ikhwah pulak... disampaikan oleh Azim... sajak yang sangat pendek dan mantap bertajuk 'Sepi'... mmg terasa sepi tatkala Sajak dibaca... eheh... straight after was a Musical by 'Boys Generation' (nama yg diletakkan last minute)... Lagu yg dibawa ialah 'Lena' karya Ust Duwenk ... If you notice the wire on my guitar, it's because i played the role of 'plucking' in this musical while the others played by 'strumming'... Zap was the vocalist... but to be honest... time practice lagi sedap... xpe2, ada yg 1st time perform (me antaranya), mungkin nervous sikit, tangan tu x berapa nak ikut arahan tuan dia... hehe... but overall Persembahan kitorang success...... training berapa hari je... kira mantap la... Omedeto!

"Bisikku pada bulan.... " Sepi-Azim

Boys Generation k?, bukan Girls Generation...



Then was the last game... main nombor2... handled by both me and Ismah... cara permainan simple... just have to count... TaPi, tak boleh sebut nombot yang ditentukan oleh kami serta hasil darabnya dan nombor yang digitnya ada nombor tersebut... perlu sebut "UkM!" untuk menggantikan nombor tu... so kalau sampai turn kita dan nombornya adalah 3, 6, 9, 12,13,15,18 and so on x boleh sebut, perlu cakap "UkM!"
Contohnya ismah cakap 3... so start with the 1st person "SaTu!", followed by the second person "DuA!", 3rd person "UkM!", and so forth.... sounds easy?, it's not!... sape yg kantoi akan out... sampai la tinggal dua orang... and the winners were Mardhiah and Hanisah... CongratS!
nombor 4, Go!

Then tibalah persembahan lagu 'Situasi' - bunkface- Gandingan Zap, Imran, Amin dan Padel.... katanya dgr sampai bawah... huhu... sorry jiran2... "DisKriMinaSi MenJaTuhKAn AkU !..."

Drummer kita PaDeL...
beliau mmpunyai 'band' boleh cari kat youtube... =P

Majlis ditamatkan dgn video drpd girls... just gambar2 dak2 UKM... tapi cara penyampaian dan caption2 yg digunakan mmg menyentuh hati kecil ni... sgt touching!... but since I'm a guy i refrained from jumping up and going to all my buddies to give them a big hug and telling them how much i appreciate their friendship... should I have?... hmm... it just feels weird... doing so... ntah la... society taught me that ... such stereotyping! I mean... gosh!... if you know what i mean...

And then before balik ada sesi Pergambaran....
Jejaka2 UKM... siap paling ensem?...

Gades2 UKM....Siapa paling Cun?

Are we still happy together?

Band of Ukhwah... ukhwah fillah

bagi yg belum kenal, inilah ahli terbaru kita, COKI!...
bukan yang baju hijau tu la... yg duk atas riba Shuk tu... haa yg tu...

Majlis habis officially kul 1 pagi... yg unofficialnya sampai subuh!... makanan bnyk lebih.. ayam ada sebaldi lagi yg belum bakar... ktorang pun apa lagi, hidupkan balik api... bakar ayam lagi.... time majlis berjalan x makan sgt... mula2 tu makan sikit je, coz nt ada persembahan, game... konsep asal dia sepanjang majlis tu makan sikit2... tapi pinggan kertas x cukup... hehe... overlooked that part... suasana kat rooftop mmg best malam2... panggil budak2 KTT yang terliur tgk ktorang masak2 petang tu naik makan skali ngan ktorang kat rooftop... tu pun berlebih gak, simpan ntuk breakfast esoknya... ktorang lepak2, sembang2, makan2 kat atas di bwah kerlipan bintang dan bulan... nak tido takut subuh ke laut lak... so tunggu la subuh... baru tido....

esoknya satu aras breakfast ayam goreng, lunch pun ayam goreng... tu pun bagi 1/2 ayam mentah kat girls... huhu... bnyk tak bnyk ayam lebih...

-The End-

16 comments:

Dr hAnnA said...

kalo anak ibu yg deklamasi sajak tendon ituh,
nescaya semua akn keluarkan telefon bimbit dan mnelipon bonda masing2..
kui3..

bgus anas,
suke ah post nih..
sebab byk nama mc di situ..
haha

juwe said...

smat..
i lykeee

Anonymous said...

semoga bertemu dan berpisah itu semata2 kerana Allah semata..

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

I wish that were true...

nasiha said...

eh anas, who suggested to put my blogs name as the tittle for that game ?

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

haha... that would be Zap... ngatkan nak tukar lepas tu.... but, couldn't think up of a name...

x marah eh?

nasiha said...

zap ? haha . ok ok. x marah pun. shocked je mule2. wondering who.

KASASian said...

pergh!.. x bleh belah doe dressing hang malam tu... haha... hang dari skolah mmg ca2... 'menyemart' je kejenya... hehe

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

haha... bukan selalu... btw, sape ni?

shuq said...

ai femes la COKI pasni...hak2x

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

thanks to me... eheh...

qila okeyh! said...

haha.
mcm gempak.
mana muka anas.
kecik.hahaha.

bear said...

tolong semenggah sket gambar merelease tensen atas tu.

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

semenggah?... apakah maksud?

aline said...

tup..tup..langgar dinding.

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

haha...

alah, siapa yg x penah langgar dinding?...

hmm... second thought... mmg jarang org langgar dinding...