Sunday, January 31, 2010

Exam fever ... note to self

Exam Fever is on... thought it keep it simple

Note to self >>>
  • Sentiasa tajdid niat belajar...
  • Jaga kesihatan menjelang peperiksaan...
  • Maafkan orang lain dan pohon kemaafan dari orang lain...
  • Call Mama and Abi, mohom doa restu...
  • Less Facebook, more Books!
  • Study!... Jangan Malas2!
  • Hargai masa yang ada...
  • Study2 juga, Masjid, Quran jangan Lupa...
  • Jaga hubungan dgn Allah, Jaga hubungan dengan manusia...
  • Istighfar banyak2... takut tak lekat apa kita baca...
  • Banyakkan solat hajat, tahajud, taubat dan doa, kerana akhirnya yg memberi kejayaan adalah Allah...
  • Men'tamam'kan mutaba'ah amal...
  • Decrease distractions...
  • Focus!
  • Make up for those lost marks in mid-term, practical exam and assignments!
  • Optimize your time..
  • Prioritize!
  • Tidur pada kadarnya, not too much, not too little (musim2 sejuk ni kena mujahadah sikit lawan nafsu tidur)
  • etc..

(yang mana boleh pakai amik la... nak share ur notes to self
jangan segan2...)

bittawfiq wannajah!
Rabbana yusahhilna, wa laa tu'assirna...

2 comments:

khairi said...

"jaga hubungan dengan manusia"..
Kau tk jaga hati aku pun? Haha..

Apa-apa pun, semoga apa yang kau nak buat dalam list ni bukan semata-mata untuk exam. Tapi niatkan kerana Allah SWT.

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

tak nak la ziarah rumah kau lepas ni... bukannya nak appreciate... haha... xde la...
I was kidding la when i said i was going to upload ur video... i'm not that mean... dun worry la...

xde masa ntuk menyesal
xde masa ntuk takut,
xde masa ntuk TERASA HATI,
just keep on STUDYing....
eheh...