Tuesday, May 12, 2009

~happy~

it's 1.48a.m here... and the 12th of May...
19 years ago, on this day i was brought to this world... thanks Mama!
yeah, it's my Birthday... hamdu lillah, masih diberi nikmat umur...

Neway, the story goes,
I was already wrapped up in my blanket by 12.30, then i got a call, it was a new number...
rupa2nya, Ira yang call, katanya keluar beli barang sikit pastu terkunci kat luar hostel, xde kunci... so i got out of my bed, tried my best to wipe the sleep off from my face, then took the lift to ground floor...

when i got downstairs, Ira ngan Fiza duk luar (pelik jugak, kata beli barang, x bwak plastik apa2 pun), bukak la pintu... tgh unlock pintu, Ira pergi tepi, when she emerged, ada kek kat tangan dia... "here, for you!, Happy Birthday" (not her exact words)... haha... waktu tu ingat mmg drpd dia... haha.. how naive of me... *dush*

naik2 atas... bila aku masuk aras 2, semua kelam kabut pastu diam... (hmm... xpelah) then letak kek.... ajak diorang makan kek...

"ceh dapat kek!, drpd sape?"
"kurang ajar Anas, senyap2 je dia"
"nape weh? birthday sape?"

then, tetiba kena tangkap (nak lepas boleh je, tapi mengalah rr, sporting... rebel sikit2 jer) ahakz!., pastu diorang angkat aku ke bathroom, mula2 kena simbah air sejuk,then kena baling telur busuk ngan air chili...

HAPPY BIRTHDAY!!

pergh, telur tu xleh belah bau dia... redha je la... ingatkan dah habis la birthday prank nya... when i caught my breathe back, duduk la kat ruang tamu, ngan diorang.... then suddenly, sedar2 dah kena tutup ngan selimut, then kena hempap+belasah (that's how some guys express themselves i guess) haha... ingatkan dah habis dah, baru je nak tarik nafas, then came the 3rd wave, sama gak, kena belasah, Padel tutup aku ngan selimut. tapi kali ni lagi teruk kena +tepung lagi , last2 tinggal Zap sorang je, dia stay pukul aku... haha... (sakit jugak kena pukul) huhu...

rupa2nya semunya di'plan' oleh diorang... from the call, cake, and birthday pranks... haha... to be honest, 1st time aku kena cani.... memang x bajet, semua act cool je malam tu...

the 'victim'



the 'celebrated'


the 'cake'

surprise jadi guys... didn't see it coming!..
terharu... happy... thanks a lot!

10 comments:

azzahra said...

happy birthday !!

love
kaklong
mama
abi
muhammad
aliah
hakim

mynmeisazm :) said...

wah..
meriah!
treasure ur friends :)

oembaling telur dan tepung said...

saje je cari telur paling busuk untuk kamu...

suhailsufian said...

Mabruk!!

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

thank you semua!

Nadhirah Ahmad said...

hppy besday. kmtian smkin hmpir. muga2 kita sentiasa mengingati allah

Ammar said...

selamat hari jadi dari kawan di malaysia

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

thanks again...

time is a valuable thing,

Anonymous said...

sory lmbat wish...
slamat mnyambut hari lahir..
smga ko sntiasa dlmpah rhmat dri allah...
maju sllu anaa kamaruddin.^_^

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

ameen ya rabb...wah.. ada lagi orang wish.. x kesah lambat2 pun... tenqiu2!! tapi x tau nak tenqiu pada siapa... huhu... buh la nama len kali eh...