Wednesday, July 8, 2009

Miss them!

was looking through the pics in my laptop... found this ... cute kan!?... Ni time raya tahun bila ntah x ingat... these are my cousins, Hafi and Nuha.... both from my paternal side... did i mention they were really cute?...

sian diorang... kuzen2 diorang sume da besar... tinggal diorang je... so kalo balik kampung tu... me and my brother selalu layan.... huhu... "abg Anas, abg Muhammad jom main game!"... "Buat magik, hafi nak tgk magik!"... haha... kids...

Hafi and Nuha

This year i won't be returning to M'sia... balik2 nt diorang da besar da.... huhu....

1st year yg x balik boleh bilang dengan jari kot... maybe campur jari kaki sikit... hehe... yg lain sume balik... why you ask?... hmm... let's see, x 'touching' rr balik awal2... biar lama sikit, then bila balik baru touching... (ada org kata poyo... lantak la) and then i was saving up for something... let's see... what was it again?..... huhu...
there are also other reasons... Ramadhan being one of them... Ramadhan here is celebrated... malam nak masuk syawal tu... kalo jadi, sume nangis, sedih, Ramadhan berlalu... kalo x jadi... semua gembira, peluk2...
Actually plan asalnya nak pergi Umrah... tapi terpaksa cancel atas sebab2 tertentu... masalah visa... xde rezeki la tahun ni nampaknya... tapi elok jugak... rasa macam belum layak lagi berpijak di tanah haram... kiranya these 2 months nak sucikan diri la, biar layak pergi next year... iA...
also have a few targets i wanna acheive and accomplish... my hafazan being one of them, and dalam almari tu banyak buku2 and kitab2 x baca2 lagi... not to mention my unreads PDF's on my laptop.
also few things i wanna do here... my arabic for instance, work maybe... bukan apa... waktu belajar busy (busy la sgt)... xde masa ntuk benda2 lain sgt... and then belajar in English, lecture ngan dak2 melayu, duduk pun dgn satu bangsa... so bahasa tu lambat sikit la nak dapat...
you could say aku nak ber'uzlah'... semua balik, just me and my creator, in the holy month, In the land of the prophets...
Semoga Allah beri kekuatan, dan memudahkan...

11 comments:

Nadhirah Ahmad said...

yg hafi tu come sbb snyum cmtu. he3

smga niat dpt dilaksanakan

sving for dslr ke. he3

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

hihi... tp dia x snyum cmtu pn cute gak...huhu
insyaAllah, kena mujahadah sikit la lawan setan dan malas tu...
saving for somthing else actually... huhu... dslr tu... kena pk dulu

siti salwani said...

ok la tu..
this year banyak2 bermuhasabah and bermujahadah..
then, bile da ade rezeki buat umrah nanti, baru terase nikmat tu..

nikmat tak boleh nak digambarkan dgn kata2..

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

iA, that's the plan....

fiQ said...

La, ingatkan nak balik Malaysia
Sangat misteri alasan diberikan

Apa-apapun, semoga baik-baik belaka
especially masa cuti nanti
Amekla macam2 jenis ilmu kat sana
At least, bila balik nanti, bukan balik n jadi doktor jer

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

huhu... thanks Faqih... misteri?... part mana eh?...

doa2kan la aku kat sini eh... di beri kekuatan... selain balik jadi doctor, jadi apa eh?... huhu

lune~ said...

seronoknya ada cita-cta mahu buat umrah

:)

raya tahun ni mesti family kamu sedih. xpala. kena jugak cari pengalaman jauh dari family kan.

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

bukan diorang je sedih... huhu... xpe2, bersabar....

fina. said...

hafi tu sejibik mcm bro luqmann en.
aqil kat mane skang?

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

haha... nah, Bro luqman's not that cute... XD...

Aqil? He's doing his prep kat Kolej Mara Seremban...
amik course Mathematic Sciences... iA will be flying to Either Australia/US after 2 years...

He's a maths freak... yesterday spatutnya dia fly ke Germany... Mathematics Olympiad... wakil Asia... /o_0\!!... i know, awesome right....
but sadly, it had to be canceled due to the swine flu outbreak... ministry directives...

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

Hafi, Nuha.. kenapa korang comel sangat?!