Wednesday, July 29, 2009

P.E.N.A.T

since my last paper, i've been 'to and fro', explains the gap in my updates (pdhal seminggu je)

After my Finals, pergi Cairo...
antar kawan2 yg balik m'sia ke airport...... bercampur baur perasaan... ye la... orang tak balik kan...
Teman org pergi shopping souvenier di 'Hussin' ntuk dibawa pulang ke tanah air (did some shopping myself)
Menghadiri majlis akad nikah dan walimatulurus Akh Irfan dan Ust Zaizul....

balik dari Cairo pergi Matruh pulak... ada Summer Camp.. 3 days 2 nights... nak cerita, paaaaaanjang ceritanya.... long story short, ada 4 group masa camp tu... kemudian ada r series of beach and indoor games ... tapi permainan2 tersebut bukan bodo2 gitu... stiap game ada mesej tersirat dan pengajaran yang boleh diambil dan diaplikasi dalam daily life kita... like they say... experience is one of the best teachers (who's 'they' exactly i don't know... main cakap je) ada juga sesi2 pengisian rohani, muhasabah, dan sembang kedai kopi/sembang petang...
Sepanjang perjalanan program, memang terasa kemesraan antara peserta2... tambah2 lagi sewaktu memasak... makanan yg diberi hanyalah bahan mentah... perlu dimasak... penat2 balik dari pantai, sanggup berkorban memasak ntuk kawan2 yg lain, besides diri yang penat... what a wonderful world if everybody 'yuhibbu liakhihi, maa yuhibba linafsih' (loves their brothers like they love themselves)
Juga sempat pergi 'Suk Libya' (Libyan Market)... shopping lagi... juga melawati tempat2 menarik seperti pantai Ageeba, Hamam Cleopatra.... eh2, terpanjang pulak 'long story short'... ada banyak lagi nak citer senanya... tapi mata da ngantok...

Balik Alex semula... sibuk dengan appartment baru (renovate).... buat dinding, Wiring, Repairs,Cat (paint not kucing), Carpeting, washing machine, stove, almari, water heater, etc2... ke hulu hilir cari barang2... hari ni satu hari tak duk rumah, balik skejap je jumpa housemate2 ku yg skrg ni dalam flight, then terus kembali mem'buru' barang2.... hamdulillah, tadi settle semua, da dapat kunci, then duk umah jap, pasang almari, washing machine and kemas2 sikit ...
Tapi, duit banyak habis!... huhu... xpe2... iA... our cheap rent and nice appartment will make up for it... like they say.. 'mulo2 ni meme banyak paka pitih' (ayat siapa ye?)


maaf post kali ni kurang isi... mungkin kerana penulis penat/ngantok... maybe next time akan tulis lebih detail... k, my bed's calling me

4 comments:

zahin said...

aku kenal sape nye ayat tue..hehe

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

hoho... how attentive of you

Anonymous said...

my bed's calling me?? cam ner tuhhh hantu ehh?? lol setau aku umoh baru mung ni tak dok katill pastu camner..?? my pillow calling me???

NIK(housemate)

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

haha... ne de tenet kat umah shatby.. katil kat asrama la...